Elektronica verkopen – Ruil in en ontvang geld

Wist je dat je jouw consumentenelektronica kunt verkopen en hier vaak geld voor kunt krijgen?

Selecteer jouw elektronica en bekijk de inruilprijs

inkopers

Het kan zijn dat er standaard een ander model dan aangevinkt wordt bij de aanbieder. Check dit altijd even goed na. Niet voor alle modellen wordt er een prijs aangeboden. Let verder goed op de voorwaarden van de inkopers. Deze verschillend per inkoper.

Over de verkoopservice

Er zijn diverse partijen die dit aanbieden. Afhankelijk van de staat van de elektronica krijg je hier geld voor. In de bovenstaande tool kun je vergelijken op soort model en meteen bij twee partijen meteen kijken en vergelijken of je hier een vergoeding ontvangt. Je kunt dan ook meteen vergelijken bij welke van de twee aanbieders je de hoogste aanbieding ontvangt.

Wat gebeurt er met de verkochte elektronica?

Vaak wordt dit gebruikt voor onderdelen of weer ingezet voor het verkopen als refurbished toestel.

Hoe gaat het verkopen van oude elektronica in zijn werk?

Als het gaat om het verkopen van onze oude elektronica, denken de meesten van ons eerst aan het inruilen voor een nieuw apparaat. Maar wist je dat er een aantal manieren zijn om je elektronica te verkopen en er vaak geld voor te krijgen? Filter op een van de bovenstaande productcategorieën om te zien hoe je je oude gadgets kunt verkopen en wat je kunt verwachten in termen van vergoeding. We zullen ook proberen om twee grote aanbieders vergelijken, zodat je de best mogelijke deal kunt krijgen!

Waarom elektronica verkopen?

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen hun elektronica aan informele recyclers te verkopen. Een van de meest voorkomende redenen is dat het snel en gemakkelijk is. Je kunt meestal ter plekke betaald krijgen, en je hoeft je geen zorgen te maken over verzending of verpakking van je spullen.

Een andere reden waarom mensen informele recyclers kiezen is dat ze vaak betere prijzen bieden dan formele recyclingbedrijven. Dit komt meestal omdat informele recyclers niet aan dezelfde regels gebonden zijn als formele bedrijven.

Het is altijd vervelend als je telefoon of laptop stuk gaat en je het een paar dagen of weken zonder moet stellen. Nog vervelender is het besef dat je honderden euro’s zult moeten uitgeven om een nieuwe te kopen. Als je wat geld voor je oude elektronica wilt krijgen, staan je een paar mogelijkheden ter beschikking. Eén daarvan is ze online of te verkopen. Dit kan een gedoe zijn, want je moet de verzending regelen en persoonlijk met de koper afspreken. Een andere optie is om ze in te ruilen bij een winkel die gespecialiseerd is in gebruikte elektronica. Dit is meestal de gemakkelijkste optie, want je kunt je oude apparaat gewoon inbrengen en ter plekke geld of winkeltegoed krijgen. Je zult op deze manier echter niet altijd de beste prijs krijgen. Welke weg je ook besluit te gaan, zorg ervoor dat je van tevoren wat onderzoek doet, zodat je het meeste geld voor je oude elektronica kunt krijgen. Het is vaak wel belangrijk dat de elektronica niet té oud is en dat de elektronica nog wel grotendeels werkt. Anders krijg je er vaak helemaal niets meer voor.

Wil je liever de refurbished iPhone 13? Wij hebben hier ook een vergelijker voor.