Refurbished Macbook Air: compacte laptop met goede prestaties

Een MacBook Air is een Apple laptop die razendpopulair is onder studenten en in het bedrijfsleven. Het grootste voordeel is het lichtgewicht van de laptop. Daarnaast zijn er diverse andere voordelen verbonden aan deze laptop. Op deze pagina vergelijk je de beste refurbished Macbook Air laptops op prijs en kwaliteit.

Refurbished Macbook Air Overzicht
Refurbished Macbook Air

Specificaties van de Macbook Air

De laptop is licht in gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen. Het gewicht van de laptop is 1,35 kilogram. De Apple MacBook Air is verkrijgbaar in twee verschillende formaten namelijk met een 11,6-inch en 13,3-inch beeldscherm. De batterijduur en de processor zijn op beide toestellen hetzelfde. Alleen de schermgrootte is verschillend. 

De meeste MacBook Airs van Apple beschikken over een i5 processor. Als je wilt, is het mogelijk om deze te laten uitbreiden naar een i7 processor. Dit is aan te raden als je gebruik maakt van zwaardere softwareprogramma’s. Een voorbeeld van een programma is Adobe Creative Cloud. Door het slanke uiterlijk is een MacBook Air nog dunner dan een notitieblok. Dit maakt dat deze laptop uitermate geschikt is voor gebruikers die veel onderweg zijn. Het opstellen van een rapport of het bijwerken van een mailbox kan eenvoudig met een MacBook Air, terwijl je reist. 

Geruisloos

Het Apple toestel bevat geen losse onderdelen waardoor het toestel volledig geruisloos is tijdens het werken en opladen. Een ander voordeel hiervoor is dat het toestel bijna niet warm wordt tijdens het gebruik. 

Een voordelige laptop MacBook kopen

Het kopen van een MacBook Air kan een grote investering zijn. Als je op zoek bent naar een betaalbare MacBook Air van Apple kan een refurbished toestel een goede oplossing zijn. Dit is een tweedehands laptop die volledig is opgeknapt. Het toestel is helemaal nagekeken en eventuele onderdelen zijn vervangen. Er wordt onder andere gekeken naar de accu, software, hardware en er wordt een controle gedaan op stofsporen. 

Aan de buitenkant van de laptop kunnen er wel kleine gebruikerssporen aanwezig zijn. Maar doordat de laptop volledig nagekeken is, voelt het alsof je een nieuw toestel in handen hebt. De lage prijs is een groot voordeel ten op zichte van een nieuwe Apple laptop.

Milieuvriendelijker

Een refurbished Apple laptop is een milieuvriendelijke keuze. In onze consumptiemaatschappij zijn wij als mens gewend aan het kopen van nieuwe producten. Als een product niet meer aan onze wensen voldoet, kopen we een nieuwer en beter product. Door een refurbished Apple toestel te kopen, worden er minder grondstoffen verbruikt. Het bestaande product wordt verbeterd en hergebruikt. Het product krijgt een tweede leven en er wordt minder afval geproduceerd. Dit is een duurzame oplossing met een lage prijs ten opzichte van een nieuwe Apple laptop.

Profiteer van garantie

Bij het kopen van een refurbished toestel krijg je een standaard garantie. Dat is een groot verschil vergeleken met een tweedehands product. Als je een laptop van een bekende koopt, ontvang je logischerwijs geen garantie. En de prijs tussen een tweedehands laptop en een refurbished Apple laptop scheelt vaak niet veel van elkaar. 

Aanbieders van een refurbished Macbook Air

  • Coolblue verkoopt laptops van allerlei merken zoals Apple, Dell, Lenovo en meer als zogenaamde tweedekansjes.
  • YourMacStore: YourMacStore verkoopt ook refurbished Macbooks en iPads. De refurbished iPhones van YourMacStore (aanbieder Renewd) komen als beste uit de test van de Consumentenbond.
  • Rebuy verkoopt refurbished Apple laptops. Zoals de Macbook Pro & Air.