Refurbished iMac & iMac Pro: de beste desktops

Al in de beginjaren van het bedrijf introduceerde Apple een desktop waarbij de hardware en de display met elkaar waren gecombineerd. Hoewel consumenten dit in de beginjaren maar een raar verschijnsel vonden, heeft de iMac aan populariteit gewonnen. De razendsnelle desktop is een lust voor het oog in ieder huishouden en heeft bovendien krachtige hardware tot zijn beschikking. Een refurbished iMac is bovendien aantrekkelijk in aanschaf vanwege de sterk gereduceerde kosten.

Vergelijk Refurbished iMac en Mac Pro Modellen
Refurbished iMac

De voordelen van een iMac ten opzichte van een Windows desktop pc zijn groot. De softwaremogelijkheden zijn op het besturingssysteem (MacOS) groot. Tegenwoordig wordt de meeste software niet alleen voor Windows geproduceerd, maar ook voor MacOS. Bovendien mag de software van Apple zelf ook niet vergeten worden. Met programma’s als iMovie, Logic Pro en FaceTime heb je programma’s die niet voor Windows beschikbaar zijn.

Refurbished iMac 27 inch

Het grootste iMac model is de 27 inch variant. Met dit schermoppervlak heb je alles wat je nodig hebt om foto’s of video’s te bewerken. Echter, de iMac kan zelfs ingezet worden als extra televisie. Het ruime scherm is een lust voor het oog en uiterst geschikt om je favoriete series op te kijken. De iMac 27 inch is door de jaren heen behoorlijk ontwikkeld. In 2014 kreeg deze variant een gloednieuw 5k retina scherm, waardoor het apparaat een haarscherp beeld heeft. Het nadeel van het 5k retina scherm is dat het apparaat duurder is.

Refurbished iMac 24 inch

Het jongere broertje van de 27 inch variant is de 24 inch variant. De specificaties van beide iMacs zijn nagenoeg gelijk, maar toch heeft ook de 24 inch variant voordelen. De iMac heeft met zijn 24 inch alsnog een prettig schermoppervlak, wat voor de meeste gebruikers meer dan voldoende is. Bovendien heeft de iMac 24 inch in 2015 een retina 4k scherm gekregen, waardoor het een nog helderder scherm heeft. Het retina scherm zorgt ervoor dat je een nog scherper beeld hebt.

Refurbished iMac Pro & Mac Pro

In 2017 werd de iMac Pro door Apple gepresenteerd. Wanneer de iMac Pro vergeleken wordt met de ‘normale’ iMac valt vooral op dat het apparaat krachtiger is. Er zit een zogenaamde Xeon processor in. Dit zijn de krachtigste processoren op aarde, waardoor de iMac Pro nóg geschikter is voor zware applicaties voor foto-, video- en muziekbewerking. De iMac Pro is populair in de creatieve industrie. Als de designs tussen beide systemen vergeleken wordt valt het op dat de iMac Pro enkel in spacegray te verkrijgen is. De prijs van de iMac Pro ligt hoger dan die van de normale iMac. Echter, voor een refurbished variant is de iMac Pro redelijk betaalbaar. Tevens bieden sommige aanbieders de Mac Pro.

Refurbished iMac met retina scherm

In 2014 introduceerde Apple voor het eerst de iMac met retina scherm. In de 27 inch variant bracht Apple een retina 5k scherm aan, waardoor de iMac aan populariteit won in de creatieve industrie. In 2015 kondigde de organisatie aan dat de 21.5 inch iMac eveneens een retina scherm kreeg. Verder bevatte deze iMac dezelfde specificaties als de 27 inch variant. De prijs van een iMac met retina scherm ligt logischerwijs hoger dan de prijs van een iMac met een ‘normaal’ scherm. Echter, er zijn meerdere redenen om voor een retina scherm te kiezen. Zo heb je met een retina scherm altijd scherp beeld, optimale kleurweergave en is het scherm dunner. Wanneer je kiest voor een refurbished iMac met retina scherm ben je een stuk minder geld kwijt.

Aanbieders van refurbished iMac en Mac Pro

  • Coolblue verkoopt laptops van allerlei merken zoals Apple, Dell, Lenovo en meer als zogenaamde tweedekansjes.
  • Rebuy verkoopt refurbished Apple laptops. Zoals de Macbook Pro & Air.