Refurbished Ereader kopen – van de Kobo Glo tot de Amazon Kindle

In de wereld van elektronica wordt de ereader steeds populairder. Met een e-reader kan je digitaal alle boeken lezen zonder deze allemaal mee te hoeven slepen. Met een gewicht van rond de 200 gram kan je dit apparaat overal mee naartoe nemen. Daarnaast gaat de accu tot wel weken mee. Met een speciaal soort scherm is het comfortabel aan de ogen, zelfs voor een langere periode. Het enige probleem is vaak de prijs. Een refurbished e-reader is dan ook vaak een perfecte oplossing.

Refurbished E-reader afbeelding

Vergelijk diverse refurbished e-readers

Dit is een greep van het aanbod. Je vindt nog meer e-readers via de hieronder vermelde shops.

Bekijk alleen: Amazon Kindle
Wat is een refurbished e reader?

Een refurbished e-reader is eigenlijk een soort tweedehands ereader, maar dan met een aantal voordelen. Deze gebruikte e-reader is door een officiële instantie in zijn geheel nagekeken en gerepareerd. Vaak sturen mensen producten binnen een aantal weken terug omdat ze er niet mee overweg kunnen. In dit soort gevallen kunnen ze niet meer als nieuw verkocht worden omdat ze technisch gezien een gebruikte ereader zijn. Ze kunnen dan wel na een grondige controle verkocht worden als refurbished.

Refurbished e reader modellen

Er zijn tegenwoordig heel veel ereaders op de markt. Zo heb je hele goede ereaders, maar ook wat mindere. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de beste ereaders waar je naar kan kijken als refurbished model. Bekende modellen zijn:

  • Amazon Kindle
  • Kobo Glo
  • Kobo Aura
  • Kobo Aura H2O
  • Kobo Clara
  • Kobo Forma
  • Amazon Kindle Paperwhite
  • Amazon Kindle Oasis
  • Kobo Aura One
  • Kobo Libra

Waar koop je refurbished e-readers?

Waarin je vroeger alleen refurbished artikelen kon vinden op marktplaats of bij obscure winkels, zijn ze tegenwoordig volop te vinden bij grote winkelketens. Een goed voorbeeld hiervan is Coolblue. Coolblue heeft een speciale lijn van tweedekans producten. Deze producten zijn binnen 30 dagen teruggestuurd maar verkeren in goede staat. Een tweedekans ereader is dan ook een goede optie voor de slimme shopper.

Andere bekende aanbieders zijn (als je op deze links klikt kom je meteen op hun refurbished e-reader pagina uit):

Deze bedrijven hebben een aanbod van onder andere de nieuwste modelen Kobo en de Amazon Kindle.

Wil je bijvoorbeeld een ereader met achtergrondverlichting, dan is de Kindle Paperwhite of de Kobo Glo een goede optie. Veel plezier met je refurbished e-reader!