Wat is refurbished? De betekenis en definitie

Tegenwoordig is het niet enkel mogelijk om een mobiel apparaat nieuw of tweedehands te kopen. Je kan ook kiezen voor een refurbished toestel, dat enkele interessante voordelen biedt.

Wat is refurbished nu precies, wat houdt het in, en waarom is het zo’n slimme keuze? Wat meer informatie is hier zeker op zijn plaats.

Wat is refurbished? De betekenis van refurbished

Refurbished tablets of smartphones zijn toestellen die al eens gebruikt geweest zijn – net zoals tweedehands toestellen – maar voor herverkoop worden ze eerst opgepoetst en opgeknapt.

De apparaten worden gecontroleerd en waar nodig worden onderdelen vervangen, zoals een nieuw scherm of een nieuwe accu. ‘Refurbished’ is een Engelse term en betekent eigenlijk gewoon ‘gerenoveerd’ of ‘gereviseerd’.

Het opknappen van mobiele toestellen

Refurbished apparaten worden dus eerst zorgvuldig nagekeken en opgeknapt waardoor je als koper kunt genieten van een betere kwaliteit en levensduur – zeker in vergelijking met een tweedehands aankoop. Daarbij kan men bij een refurbished toestel ook genieten van een garantie op verschillende soorten schade, een optie die niet mogelijk is bij een tweedehands apparaat.

Opknappen en schoonmaken van de apparaten houdt gelukkig niet op bij het poetsen van het scherm. Refurbished toestellen worden bijvoorbeeld ook uitgerust met een nieuw glasplaatje of nieuwe onderdelen ter vervanging van defect materiaal.

Een oude iPhone die dus helemaal kapot was omdat de accu het niet meer deed kan op die manier terug tot leven gebracht worden als refurbished toestel.

Een refurbished mobiel apparaat als alternatief

Mobiele apparaten zoals iPhones en Android toestellen zijn zelden goedkoop. Daarbij komen er elk jaar wel nieuwe modellen op de markt, waardoor het al gauw een dure zaak wordt als je up to date wil blijven met de technologie.

Mede ten gevolge van dit hoge tempo worden jaarlijks duizenden apparaten vervangen die eigenlijk nog goed werken en dus zonder enige problemen gebruikt kunnen blijven worden.

Deze toestellen worden in een gevallen tweedehands verkocht, maar ook heel vaak gereviseerd. Als je kiest voor een refurbished toestel in plaats van een tweedehands apparaat, dan ben je er zeker van dat het zorgvuldig werd gecontroleerd en dat oude onderdelen vervangen zijn door nieuwe.

Op die manier kan je tot wel 100 euro besparen in vergelijking met een nieuw apparaat.

Nog meer redenen om een refurbished toestel te kopen

De voordelen van een dergelijk apparaat gaan echter nog verder dan een lagere prijs, een goede staat en de mogelijkheid op garantie. Het is ook een erg duurzame aankoop, aangezien dergelijke toestellen niet bij het afval terechtkomen. Ze worden opnieuw gereviseerd en naderhand opnieuw gebruikt.

Het ideale alternatief dus als je geen enorme bedragen wil neertellen voor een nieuw toestel maar wel wil genieten van een apparaat dat optimaal functioneert.

Refurbished apparaten bieden dus een uitkomst voor iedereen die niet op zoek is naar het allernieuwste model, maar ook niet te maken wil krijgen met kapotte onderdelen en een traag systeem. Bij de aankoop van een dergelijk toestel is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende condities en de mate van herstel en vervanging.

Dit zijn immers factoren die allemaal een invloed hebben op de prijs, de kwaliteit én de levensduur van het toestel.

Refurbished, de beste keuze

Het is dus duidelijk dat kiezen voor een refurbished mobiel apparaat alleen maar voordelen biedt voor de gebruiker. Zowel qua prijs als kwaliteit en duurzaamheid is een dergelijk apparaat de winnaar in vergelijking met tweedehands- of nieuwe toestellen.

Refurbished draagt dus ook ongetwijfeld bij aan het comfort dat je met je mobiele apparaat kunt ervaren.

Waar vind ik aanbieders van refurbished producten?

Bekijk hiervoor de overzichtspagina’s die wij hebben gemaakt